Zenék

2013. augusztus 13., kedd

Lovely Complex





Koizumi Risa egy gimnazista lány, aki a maga 172 centijével kitűnik az átlagos magasságú lányok közül. Ha ez nem lenne elég, a kettes osztályba jár egy srác, Atsushi Otani, aki szintén efféle problémákkal küszködik, csak pont az ellenkezőjével. Ő a maga 156 centijével, jóval alacsonyabb, mint az átlagos japán srácok. Emiatt mindkettejüknek van egyfajta komplexusa, ami a magasságukhoz köthető. Az iskola kezdete után elég jó barátokká válnak, de folyton veszekednek, ami általában oda fajul, hogy mindenki rajtuk röhög. Ebből a viselkedésből kifolyólag ragasztja rájuk az osztályfőnökük az „All-Hashin Kyoujin” nevet (magyar fordításban Defekt Duó), egy népszerű komikus duó után, akik között szintén nagy volt a magasságkülönbség.

A két fiatalnak azonban nincs szerencséje a szerelemben. Egy balul elsült szerelmi próbálkozás után - aminek oka persze a magasság - elhatározzák, hogy akkor sem adják fel. Szerelmük tárgya, Suzuki-kun és Chiharu összejönnek ugyan, de ők mindent beleadnak. Otani és Risa egyre több időt tölt együtt, ami nagyrészt annak is köszönhető, hogy a személyiségük és érdeklődési körük nagyon hasonlít. Még zene téren is, hiszen mindketten odáig vannak a japán rap műfajban tevékenykedő Umibouzuért.

Ahogy egyre többet vannak együtt, Risa elkezd máshogy érezni a fiú iránt, amit eleinte nem mer megosztani a sráccal, azonban Nobu-chan unszolására - aki történetesen Risa legjobb barátnője - megpróbál közelebb kerülni a hozzá.

Vajon a magasság tényleg ennyire számítana, ha szeretünk valakit?

Tényleg ennyire meghatározó az egy szerelemben, hogy akit szeretünk magasabb vagy alacsonyabb?

Vajon hogyan érez Otani a lány iránt?

A szerelemnek gátat szabhat pár centi?



Nézd meg az animét, és meglátod...




Véleményem:

Őszinte leszek veletek, én egyszerűen imádom ezt az animét. Igaz, néhol nagyon idegesített, hogy Otani milyen idióta és értetlen tud lenni, de nagyon a szívembe lopta magát a történet. A grafika nekem nagyon tetszik. Az opening és az ending nagyon illik az animéhez.

Nagyon aranyos anime, és ajánlom mindenkinek, aki egy kis humorra és romantikára vágyik!

Az anime nem sokban tér el a mangától, sőt mondhatnám, hogy pontosan követi az eseményeket...
A sorozat grafikája nekem nagyon tetszik. A zene nagyon passzol a storyhoz...
A karakterek különbözőek és kellően kidolgozottak!
Szerintem üdítő nyári délutáni sorozat!




Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Vígjáték, Iskolai élet, Szerelem

Eredeti cím: ラブコン



3 megjegyzés:

  1. Remélem elnyeli tetszéseteket ez az anime is ;)
    Jó anime nézést! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon szeretem ezt az animét és az eddigi ajánlok is jók voltak. Remélem hamarosan töltesz fel ujat. :-)

    VálaszTörlés