Zenék

2013. augusztus 13., kedd

Vampire Knight





Vérből szerelem.


Egy sötét tündérmese, amelyben a herceg nem fehér lovon, hanem éj fekete paripán érkezik, és csókja sem méz édes, hanem vér tapad az ajkaihoz.

Évszázadokon keresztül az emberek és vámpírok véres harcokba bonyolódtak.


Főszereplőnk egy fiatal, mindig energikus lány, aki egy elit iskola tanulója. Yuki nevelőapja, Cross Kaien az Akadémia igazgatója, ezért a lány nem csupán az intézményben tanul, de ott is lakik. A szülei meghaltak, és semmire sem emlékszik ötéves kora előttről. Nincs túl sok barátja, és titokban szerelmes Kanaméba, akihez már gyerekkora óta gyengéd szálak fűzték, igaz, később ez a kötelék kicsit megváltozik.

Az iskola érdekessége, hogy létezik egy nappali és egy éjszakai tagozat is. A nappalisok az emberek, míg az éjjelisek a vámpírok, ezt azonban az emberek közt csak kevesen tudják.

Létezik egy kétszemélyes csapat, amely vigyázz a nappali tagozatosokra és figyeli az éjjeliseket, ők Yuki és Zero. Zeroról annyit érdemes tudni, hogy meglehetősen jóképű és közel áll Yukihoz, de a kapcsolatuk ingadozó, ahogy a fiú hangulata is. Ő is Cross Karien fogadott fia, s mind hárman tudnak a vámpírok létezéséről.

 A vámpírkarakterek szinte már tökéletesek, megjelenésük és jellemük romantikus, az összkép igazán szexi. Ők valóban vámpírok: cseppet sem bírnak ellenállni a vér szagának, gonoszak, és éjszakai életet élnek. A nappalis diákokkal csak éjszaka vagy hajnalban találkozhatnak mikor is termet cserélnek. S ilyenkor van szükség arra a védelemre mit Yuki és Zero biztosítanak.

A vámpírcsaládok közt szigorúan hierarchia uralkodik, ami jóval bonyolultabb, mint amilyennek elsőre látszik. Kaname fiatal kora ellenére már vezető, amit származásának is köszönhet. A hierarchia csúcsán Kaname áll. Minél tisztább egy vámpírvére annál erősebb, és ezért is félnek olyan sokan tőle. A vámpírok ezen felül még különleges képességekkel is rendelkeznek.

A három központi szereplők jó barát is lehetett volna ám a sor közbeszólt. Yuki kedveli mindkét fiút, ám ők ki nem állhatják egymást. Ez nem egy klasszikus szerelmi háromszög! A felek nincsenek is sokszor tisztában avval, hogy szerelmesek a másikba. Yuki próbál a két fiú közé állni, és hol az egyikhez, hol a másikhoz húzza a szíve, amit azok egyre kevésbé képesek tolerálni.

Milyen célból létesül az építmény?
Gyorsétterem volna a vérszívók számára?
Mi lesz ha fény derül a titkokra?
Vajon a szerelem mindent kibír?


Műfaj: Dráma, Romantikus, Fantasy, Akció
Írta és rajzolta: Hino Matsuri

Hossza: 2 évad














Nézhető itt:

Első évad:

1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész
8.rész
9.rész
10.rész
11.rész
12.rész
13.rész

Második évad:

1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész
8.rész
9.rész
10.rész
11.rész
12.rész
13.rész (Vége)


2 megjegyzés:

  1. Úgy örülök, hogy erről is írtál! *-* Kedvencem marad mindörökké! :) Te amúgy Kaname vagy Zero párti vagy? ;)

    Akik még nem látták azoknak üzenem, hogy nézzék meg, mert felejthetetlen és bennem még évek múlva is nyomot hagyott. :D Imádtam, és valahányszor meghallom az openinget látom magam előtt az eseményeket!

    Sok animét láttam, de ez viszi a prímet! :) Csak úgy mellékesen és 8-szor láttam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Satin Url!
      Köszönöm, hogy megint írtál! :)
      Nekem is az egyik kedvencem, mondjuk én majdnem minden animét imádok. :D Az anime alatt állandóan változott, hol az egyiknek hol pedig a másiknak drukkoltam. Viszont a manga olvasása közben Zero párti lettem. ;) Veled mi a helyzet, Kaname vagy Zero párti vagy?
      A magát már olvastad? Mert ha nem ajánlom figyelmedbe. Sokkal tovább viszi a szálakat mint az anime, ráadásul most már egy lezárást is kaptunk, igaz még csak angolul van fenn a vég. ;)

      Törlés