Zenék

2013. október 30., szerda

Bokura Ga Ita


Az első szerelem átka.



Az animék véget nem érő tengerében a valódi párkapcsolatokról szóló romantikus történetek meglehetősen háttérbe szorulnak, pláne a shojo kategóriában. Ezen az arányon akarhat változtatni a Bokura Ga Ita, ami a fiatal középiskolások szerelmi életét helyezi a középpontba meglehetősen nyíltsággal és messze elkerülve a túladagolt cukormáz émelyítő édességét.


A naiv, babaarcú Nanami életének első tizenöt évét gondtalanság jellemezte. Örömmel várta a felső középiskola ígérte új barátokat, kalandokat, mígnem egy nap szörnyű dolog történt.
Beleszeretett valakibe, és ezzel rászakadt a valóság: a fiú életének fájdalmas valósága. Az iskola legnépszerűbb srácának tartott Yano ugyanis megnyerő külseje és magával ragadó személyisége mögött sötét titkokat rejteget, így Nanaminak az első szerelem (és kapcsolat) csodája mellett meg kell küzdenie a fájdalmas múlttal is.
Azzal a múlttal, amely már több fiatal életét is tönkretette. Elsősorban Yanóét, aki képtelen kiheverni első szerelmének drámáját. Nana nem csak hogy elárulta és becsapta a fiút, de tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt Yano képtelen lezárni magában ezt a múltbéli köteléket, így nyomasztó szerelme tovább kísérti, és megmérgezi a többi lányhoz való viszonyát is.
Azonban a lány húga, Yuri sem tudott kilépni múltjának árnyékából, és szinte már rögeszmésen ragaszkodik Yanóhoz meg a hozzá fűződő erős, ám destruktív érzelmeihez.
A főszereplő (Nanami), aki ugyan személyesen nem ismerhette az elhunytat, életére mégis óriási hatással van. Yano vele szembeni viselkedése ugyanis jórészt meghatározza az a bizalmatlanság, amely Nana miatt alakult ki a srácban, és ez jócskán próbára teszi kapcsolatukat.

Rendezte: Daichi Akitaro



Hossza: 26x25 perc









Itt nézhető:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése