Zenék

2014. január 1., szerda

Kaze No Stigma



A különféle természetfeletti erők és titkos társaságok létezése, az általuk vívott harcok és konfliktusaik elvileg olyan dolgok, amikről a legtöbb ember sosem hall élete folyamán. Pedig szerte a világon vannak olyan befolyásos családok és szervezetek (közkedvelt nevén mágusok), amelyek tagjai olyan erőket uralnak, amelyeknek csak használójuk szándéka szab határt.
Közéjük tartozik a Kannagi család is, amelynek tagjai már évszázadok óta képesek tetszésük szerint használni a tűz erejét.
De volt egy kivétel. Kannagi Kazuma, a leendő örökös ugyanis nem rendelkezett ilyen erővel, és ezért eltaszították maguktól, ő pedig nyomtalanul eltűnt azzal a gondolattal, hogy többé nem térhet vissza.
Száműzetése azonban véget ért, amikor néhány évvel később visszatért Japánba. A szél mágusa lett, egy Contractor.
Bár kezdetben még csak a munka vonzotta vissza Tokióba, akkor már olyan dolgok készülődtek a háttérben, amelyek alapvetően megváltoztatták az eseményeket.
Szeles időjárás uralkodik a part közelében, amikor Yagami Kazuma megérkezik legújabb ügyfele házához elűzni egy gonosz szellemet. Egy régi ismerőse viszont ügyetlen próbálkozásával célt tévesztett, amit Kazumá-nak kellett helyrehoznia, bár a ház urának nem volt egyszerű meggyőznie.
Az éj leszálltával azonban egy rejtélyes alak tűnt fel, aki megtámadta a Kannagi család egyik ágának több tagját, nem hagyva hátra mást, csak a hamut. Szinte mindenki arra gondol, hogy Kazuma indított ellenük egy bosszúhadjáratot, és ketten el is indulnak egy építkezéshez, hogy elkapják.
Az ezt követő "baleset" azonban látszólag szintén arra utal, hogy Kazuma tehet arról, ami történt, főleg amikor a mögöttük feltűnő Ayano meglátja őket. De még mindezek ellenére is vannak, akik nem hiszik el, hogy ő állna az egész mögött.
Végül rájönnek a tettes valódi kilétére, addigra viszont már bajban vannak. Ayano és Kazuma végül elhárítják a veszélyt, de közös kalandjaik még csak később kezdődnek igazán.
A családot érintő problémát tehát megoldották, de ettől még bőven akadnak nehéz és könnyed pillanatok is. Egyszer rejtélyes eltűnések történnek a város szűk átjáróin, ahol a tettes Kazuma életét akarja, és nem is az a típus, aki meggondolná magát, ha egyszer eldöntött valamit.
De ott vannak azok a pillanatok, időszakok is, amikor Kazuma és Ayano sajátosan mulatságos kapcsolata kerül középpontba. Ezeknél a részeknél a forrófejű Ayano rendre dühbe gurul a számára mérhetetlenül bosszantó Kazuma viselkedésén, bárhol is vannak, miközben saját magával sincs igazán tisztában.
A komolyabb részek után, de még azok közben is nagyon sok jó poént csempésztek be a történetbe, amelyek mulatságos színt visznek a sztoriba.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy vígjáték lenne mindvégig. Kazuma életében ugyanis történt valami, amit soha nem tudott elfelejteni. Ez a valami pedig ismét felbukkan mindent megváltoztatva, Kazumá-nak és Ayano-éknak így szembe kell nézniük valamivel, ami egyszer már tragédiához vezetett, és könnyen lehet, hogy most is így lesz...

Műfaj: akció, dráma, ecchi, fantasy, romantikus, szuper-erő, vígjáték

Részek száma: 24

Kiadás éve: 2007



Letölthető magyar felirattal:



Opening:














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése