Zenék

2015. április 8., szerda

Persona – Trinity Soul




Persona


Animált démonvadászat


A Persona 3 hatalmas sikere után 2007-ben a piacot elborították a figurák, az artbookok, a CD-k, más hasznos és haszontalan cuccok, amiket egy rajongó súlyos pénzeket kiadva a polcára tehet. Persze gondolni kellett azokra is, akik nem igazán szeretnek játszani: ők gyorsan megkapták a Persona 3 manga átdolgozását, majd 2008-ban megjelent az animés adaptáció – pontosabban a folytatás – a képernyőkön.




Persona – Trinity Soul



Tíz évvel a Persona 3-ban történtek után járunk, ezúttal új helyszínen, a jövőbeli Ayanagi tengerparti városban. Már a történet legelején kiderül, hogy a településen nincs minden rendben: a rendőrség egy mini-tengeralattjárót vizsgál a kikötőben, amelynek a teljes legénysége szőrén- szálán eltűnt, a tévében pedig rendszeresen számolnak be rejtélyes halálesetekről.
A nyomozás vezetőjének, Kanzato Ryonak nem könnyíti meg a munkáját az élet: Shin és Jun, két fiatalabb testvére éppen készülnek bekötözni hozzá, noha évekig nem is látták egymást. A három testvér viszonya nem túl vidám, állandóan feszültség van a levegőben, amin nem segít Ryo hűvös, nagyon távolságtartó modora sem. Shin és Jun természetesen próbálnak beilleszkedni az új suliba, és hamarosan rájönnek, hogy az iskolában is különös esetek történnek.
Gyorsan kiderül, hogy a testvérek a suli többi diákjához hasonlóan, képesek megidézni a lelkükben lakozó belső „démont”, a Personát, és nem is sejtik, hogy ezzel hamarosan belecsöppenek egy olyan eseménysorozatba, ahol az életükért küzdhetnek.

Így kezdődik a 26 részes Trinity Soul sorozat, amely érdekes módon megosztotta a rajongókat. A készítők a sorozat befejezése után kijelentették, hogy a széria „nem hivatalos” folytatása a Persona 3 történetének, ami nem is meglepő, hiszen lényegében a Personákon kívül semmiben sem kapcsolódik az előzményekhez. Persze a sorozat nem mondható rossznak, sőt időnként egész érdekes és izgalmas is tud lenni, csak a történet lassan és vontatottan bontakozik ki, ezért sokan már az első néhány epizód után feladják.
Az írok nem merték megkockáztatni a cenzorok haragját, így sok vérre, pucér csajokra és lépten nyomon kivillanó bugyikra ne számítson senki. A Persona megidézése is moderálva lett: míg az eredeti Persona 3-ban a folyamat során a halántékukhoz emeltnek egy pisztolyt (evoker) és elsütik, az animében ezt szemérmesen kihagyták.
A történet több szálon halad, külön a diákok és külön a rendőrség vonalán, és persze nem maradhattak ki a kötelező filler epizódok sem.
A Pesona sorozatra jellemző szimbolika nyomokban megmaradt, pl. Shin és Ryo Personáját stílusosan Káin és Ábelnek hívják, utalva a nem túl rózsás családi helyzetre, míg Juné Seth.

Az anime valójában inkább tekinthető egy önálló Persona történetnek, mint valódi folytatásnak: noha a Shin Megami Tensei világát elég lazán adaptálta, mégis szépen bemutatja a sorozatra jellemző hangulatot, és a sok dráma és rejtély közben még a humor is előkerül.




Adtalap:


Persona – Trinity Soul
(anime, 2008)

Eredeti történet: Yasayuki Mutö
Rendezte: Matsumoto Atsushi
Stúdió: A-1 Pictures

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése